Operation som behandling av tietzes syndrom?

 

Läste just följande text som handlar om tietzes syndrom, och som pratar om hur sjukdomen kan behandlas:

 

http://tietzesyndrome.org/tietze%E2%80%99s-disease/tietze%E2%80%99s-disease/

 

There are several methods available for handling Tietze’s syndrome and most of them require simple caretaking at home. You only have to provide adequate rest to your body and need to avoid heavy exercises and activities that would stress the affected region. Application of heat would ensure that the acute pain is alleviated and controlled. Acupuncture and physiotherapy are two methods that can provide you relief from Tietze syndrome. However, if none of these methods work, you would have to undergo a surgical procedure for taking care of Tietze’s disease.

 

[Min översättning: Det finns flera metoder för behandling av Tietze syndrom och de flesta av dem innebär enklare omvårdnad hemma. Du behöver bara ger kroppen tillräcklig vila och undvika tunga övningar och aktiviteter som aktiverar den drabbade regionen. Med hjälp av värmebehandling kan den akuta smärtan lindras och kontrolleras. Akupunktur och sjukgymnastik är två metoder som kan ge lindring från Tietze syndrom. Men om ingen av dessa metoder fungerar, kan du behöva genomgå ett kirurgiskt ingrepp för att bli fri från Tietze sjukdom.]

 

Det är först och främst den sista meningen som jag undrar över. Jag har aldrig hört talas om någon som har genomgått en operation för att bli av med sina problem i samband med tietzes syndrom. Är det någon som vet någonting om det?

 

Det är kanske så att det är en vanlig behandling i USA. I och med att dom har ett system där de flesta har privat sjukförsäkring, så är det ju vanligare med dyrare och "mer extrema" ingrepp. Jag läste till exempel för flera år sedan om en amerikan som blev inlagd på sjukhus, för att kunna vila, när han eller hon just hade fått tietzes syndrom.

 

Fundersam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0